9.2 C
București
luni, februarie 26, 2024

Cele mai bune distribuții Linux pentru computere vechi sau pentru configurațiile slabe

Ar trebui să le citești

Distribuții Linux

Sunt numeroase acele distribuții Linux care promit readucerea la viață a unor PC-uri vechi. Despre câte reușesc, asta este o altă problemă. Oricât ai vrea, sisteme de operare precum Ubuntu, openSUSE, Fedora nu mai pot funcționa decent pe computere vechi sau pe configurațiile slabe. Nu consumul mare de resurse ar fi problema, ci lipsa suportului pentru computerele antice, asta ar fi problema cea mai apăsătoare. Bine, cândva, va veni și momentul în care va trebui să faci ca aici.

Utilizate pe un computer din 2007

Avem un computer achiziționat în 2007, menținut într-o formă bună și care nu a primit îmbunătățiri față de configurația oficială. Ei bine, acesta funcționează și poate fi utilizat pentru muncă de către echipa pentruprieteni.com. Este, cei drept, mai lent, dar am învățat să vedem și partea pozitivă. Atunci când scrii articole pe acest PC, între noi fie vorba, ai și timp să gândești.

Soluții

Orice încercare de a utiliza Ubuntu, Fedora, Solus sau openSUSE a fost sortită eșecului. Cu toate acestea, MX Linux, Puppy Linux și Peppermint OS rulează fără probleme. Le folosim pe toate trei, alegerea, ca să fim sinceri, fiind o chestiune de moft și gusturi.

Mx Linux

MX Linux reprezintă prima noastră alegere. Interfața grafică este mai mult decât decentă, cerințele de sistem nu sunt mari, OS-ul este complet, rapid, puternic și oferă tot ce ai nevoie. MX Linux are un vino-ncoace evident. Să fie mediul grafic, modul în care rulează, stabilitatea? Cred că toate la un loc. Totul este acolo unde trebuie, OS-ul îți face treaba fără să comenteze, fără erori, calm și rapid. Mai multe, poți citi aici.

Puppy Linux

Puppy Linux rulează foarte bine, nu am întâmpinat probleme de niciun fel. Îl folosim deseori și suntem încântați de rapiditatea și productivitatea pe care o avem când utilizăm această distribuție. Dacă vă place interfață, acest OS chiar are capacitatea de a pune în mișcare orice sistem vechi sau slab dotat.

Peppermint OS

Asemeni celor două alternative de mai sus, Peppermint OS face minuni. Modul în care rulează și în care se simte este demn de apreciat. OS-ul pune la dispoziția utilizatorului toată puterea Debian și Lubuntu (Ubuntu), stabilitatea și productivitatea acestora. Un articol dedicat acestui sistem de operare (Peppermint OS 9) poate fi citit aici. Trebuie să rețineți, versiunea 10 este cea actuală. Aceasta poate fi descărcată de aici.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole