sâmbătă, noiembrie 21, 2020

Cele mai bune distribuții Linux pentru computere vechi sau pentru configurațiile slabe

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care nu îl ai în agenă, de...

Distribuții Linux

Sunt numeroase acele distribuții Linux care promit readucerea la viață a unor PC-uri vechi. Despre câte reușesc, asta este o altă problemă. Oricât ai vrea, sisteme de operare precum Ubuntu, openSUSE, Fedora nu mai pot funcționa decent pe computere vechi sau pe configurațiile slabe. Nu consumul mare de resurse ar fi problema, ci lipsa suportului pentru computerele antice, asta ar fi problema cea mai apăsătoare. Bine, cândva, va veni și momentul în care va trebui să faci ca aici.

Utilizate pe un computer din 2007

Avem un computer achiziționat în 2007, menținut într-o formă bună și care nu a primit îmbunătățiri față de configurația oficială. Ei bine, acesta funcționează și poate fi utilizat pentru muncă de către echipa pentruprieteni.com. Este, cei drept, mai lent, dar am învățat să vedem și partea pozitivă. Atunci când scrii articole pe acest PC, între noi fie vorba, ai și timp să gândești.

Soluții

Orice încercare de a utiliza Ubuntu, Fedora, Solus sau openSUSE a fost sortită eșecului. Cu toate acestea, MX Linux, Puppy Linux și Peppermint OS rulează fără probleme. Le folosim pe toate trei, alegerea, ca să fim sinceri, fiind o chestiune de moft și gusturi.

Mx Linux

MX Linux reprezintă prima noastră alegere. Interfața grafică este mai mult decât decentă, cerințele de sistem nu sunt mari, OS-ul este complet, rapid, puternic și oferă tot ce ai nevoie. MX Linux are un vino-ncoace evident. Să fie mediul grafic, modul în care rulează, stabilitatea? Cred că toate la un loc. Totul este acolo unde trebuie, OS-ul îți face treaba fără să comenteze, fără erori, calm și rapid. Mai multe, poți citi aici.

Puppy Linux

Puppy Linux rulează foarte bine, nu am întâmpinat probleme de niciun fel. Îl folosim deseori și suntem încântați de rapiditatea și productivitatea pe care o avem când utilizăm această distribuție. Dacă vă place interfață, acest OS chiar are capacitatea de a pune în mișcare orice sistem vechi sau slab dotat.

Peppermint OS

Asemeni celor două alternative de mai sus, Peppermint OS face minuni. Modul în care rulează și în care se simte este demn de apreciat. OS-ul pune la dispoziția utilizatorului toată puterea Debian și Lubuntu (Ubuntu), stabilitatea și productivitatea acestora. Un articol dedicat acestui sistem de operare (Peppermint OS 9) poate fi citit aici. Trebuie să rețineți, versiunea 10 este cea actuală. Aceasta poate fi descărcată de aici.

MAI MULTE ARTICOLE

Au trecut 6 ani de pentruprieteni.com. Vezi câteva statistici

Oficial, pentruprieteni.com s-a născut pe 31 iulie 2014, momentul primului articol. Acea zi a marcat și primul record, 11 vizite unice.

UTIL

Atenție la cărțile, imaginile și referatele pe care le descărcați de pe Internet

Atenție că ți se poate întâmpla și ție. Din motive pe care nu dorim să le aprofundăm, mulți dintre noi decid să descarce de pe internet cărți, imagini și referate
2,458FaniÎmi place
344CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ubuntu 20.10 „Groovy Gorilla”, câteva informații

Lansat pe 22 octombrie 2020, Ubuntu 20.10 „Groovy Gorilla” reprezintă un update bine venit care va bucura utilizatorul.

„Todoist” a devenit disponibil și pe Linux. Vei fi și mai productiv

Aplicația Todoist a venit oficial și pe Linux prin intermediul snapcraft. Aceasta este disponibilă pe Android, cu peste 20 de milioane de utilizatori la activ, macOS și Windows 10.

Ești pregătit să utilizezi Microsoft Edge pe Linux?

Microsoft Edge își încearcă norocul pe Linux. Browserul dezvoltat de Microsoft va fi disponibil pentru utilizatorii lui Tux, conform unei postări pe Windows Experience Blog, începând cu luna octombrie.

Cum poți preda online fără să fii înregistrat. Simplu și eficient

Predare online a generat, asta pe bună dreptate, numeroase discuții aprinse în spațiul școlii.

Ai testat noul Deepin 20? Video

Nou lansatul Deepin 20 merită toată atenția. Cu un mediu grafic reproiectat pentru a fi unitar, mult ma stabil, solid și rapid,
53 Shares
Copy link
Powered by Social Snap