18.5 C
București
joi, septembrie 28, 2023

Calul troian a fost introdus în învățământ

Ar trebui să le citești

În învățământ

Adie vântul unor schimbări radicale în învățământ. De un secol și ceva asistăm impasibili la înlocuirea omului de către fel și fel de mașinării. Revoluțiile industriale, tehnice și științifice au adus mari schimbări în societate. Rapid, munca omului a fost înlocuită de mașinării.

Pe măsură ce tehnica evoluează, planul de a înlocui munca profesorilor cu Inteligența Artificială sau roboți nu mai pare de domeniul SF. Imaginați-vă ce de economii vor face guvernele lumii. Desigur, cei bogați vor apela la profesori în carne și oase în timp ce în sistemul public aceștia vor fi o raritate. Totuși, nu disperați, vor mai trece ceva ani până ce sistemul de învățământ va fi acaparat de tehnologie.

Intră în educație

Inteligența Artificială este tot mai folosită. Mai nou, în multe școli din China, aproximativ 60.000, lucrările elevilor sunt corectate cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Până în prezent, peste 120 de milioane de lucrări au fost corectate. Avem de-a face, pentru început, cu un experiment frumos ambalat. Profesorilor li s-a transmis că vor avea mai mult timp liber la dispoziție dacă vor accepta ajutorul Inteligenței Artificiale. Așadar, calul troian a intrat în cetate.

Softul are, dacă ar fi să luăm de bune reacțiile celor implicați, rezultate foarte bune. Acesta este capabil să corecteze lucrările, să identifice atunci când cineva deviază de la subiect dar să și ofere recomandări elevilor. Pentru început, inteligența artificială recunoaște doar două limbi: chineză și engleză.

România?

Pe moment, cadrele didactice din țară pot sta liniștite. Atâta vreme cât nu există apă potabilă sau toalete interioare, guvernul va avea în ce investi banii. Totuși, niciodată nu ai de unde să știi ce interese există la mijloc și cum vreun politician „reformist”, cu influență și dorință de a face bani de pe urma acestor softuri, își impune interesele. În fond, nu în România avem Internet wireless în școli și toalele în curte?

Nu uita!

Nu uita să distribui acest material și să accesezi toate articolele realizate de pentruprieteni.com pentru profesori, elevi și studenți.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Schimbări binevenite pentru utilizatorii Linux

Ar cam fi timpul unor schimbări. Din punctul de vedere al unui utilizator obișnuit de Linux, neinteresat prea tare de cea ce se petrece „sub capotă”,
- Advertisement -

Cele mai noi articole