luni, iulie 6, 2020

Cât te mai costă un laptop cu Ubuntu. Vei avea surprize

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Laptop cu Ubuntu

Oricând poți cumpăra un laptop cu Ubuntu. Probabil, ați sesizat faptul că oferta de laptop-uri sau desktop-uri care vin preinstalate cu Ubuntu a crescut simțitor. Marile magazine IT au înțeles, în sfârșit, faptul că există viață și după Windows. Această revelație nu poate fi decât îmbucurătoare.

Avantajele unul laptop care rulează Ubuntu

Un laptop care vine preinstalat cu un sistem de operare GNU/Linux are o serie de avantaje pe care utilizatorii au început să le ia în considerare. Desigur, un număr destul de mare de cumpărători preferă achiziționarea unui laptop preinstalat cu o distribuție GNU/Linux din simple considerente financiare. Pasionații de calcule matematice și nu numai au descoperit că diferența de preț dintre două modele identice ca și configurație și marcă poate fi de câteva sute bune de lei. Situația este valabilă în cazul în care există și posibilitatea de a-l achiziționa cu o versiune de Windows pe el. Ca să clarificăm, de obicei, varianta cu Windows preinstalat a oricărui model de laptop, are un preț mai ridicat decât cea care vine cu Linux.

Revenind la subiectul de astăzi, nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Sunt destul de numeroși cei care cumpără un laptop cu Linux pentru a instala ulterior o copie piratată de Windows. Aceștia nu au minima dorință de a da o șansă Linux-ului. Cu toate acestea, constatăm că sunt din ce în ce mai numeroși cei care păstrează distribuția GNU/Linux preinstalată.

Zeci de modele

Dacă ar fi să ne referim la prețurile acestor computere, prima concluzie este că acestea sunt pentru toate buzunarele.În privința caracteristicilor, acestea sunt mai mult decât OK. De asemenea, diversitatea de modele și mărci a început să crească. Spre exemplu, pe EMAG, astăzi, 22 februarie 2019, cel mai ieftin laptop care vine preinstalat cu Ubuntu are un preț care se apropie de 1049 de lei.

Dacă ești curios, aici poți vedea un top al celor mai tari laptop-uri de gaming până în 5000 de lei.

MAI MULTE ARTICOLE

Ubuntu 20.04 LTS, cel mai bun de până acum

Ubuntu Ubuntu 20.04 LTS „Focal Fossa”, un sistem de operare dorit și așteptat cu sufletul la gură. S-au pus...

UTIL

Cum securizăm documentele în LibreOffice?

Securitatea ar trebui sa fie un aspect care să ne preocupe atunci când creăm documente cu un conținut sensibil , mai ales în cazul în care aceste documente urmează să fie expediate prin e-mail sau diverse alte aplicații.
2,452FaniÎmi place
339CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.

Bucură-te!!! openSUSE Leap 15.2 a fost lansat și vine cu inteligență artificială

Bucură-te, openSUSE Leap 15.2 este gata pentru descărcare, testare și instalare. Începând cu această versiune, conform notelor de lansare, disponibile aici, se face un pas important în zona AI.

Arc Menu 47 a fost lansat. Noutățile sunt importante

Arc Menu 47 Arc Menu este un app launcher disponibil pentru instalare în mediul grafic Gnome. Este popular și...

Ești sunat cu număr privat/ascuns? Aceasta este cea mai simplă metodă de a scăpa

Apelurile cu numere ascunse/private, în care identitatea celui care apelează este ascunsă, sunt, de cele mai multe ori, prilej de stres.
146 Shares
Copy link
Powered by Social Snap