8.3 C
București
marți, martie 5, 2024

Cât te mai costă un laptop cu Ubuntu. Vei avea surprize

Ar trebui să le citești

Laptop cu Ubuntu

Oricând poți cumpăra un laptop cu Ubuntu. Probabil, ați sesizat faptul că oferta de laptop-uri sau desktop-uri care vin preinstalate cu Ubuntu a crescut simțitor. Marile magazine IT au înțeles, în sfârșit, faptul că există viață și după Windows. Această revelație nu poate fi decât îmbucurătoare.

Avantajele unul laptop care rulează Ubuntu

Un laptop care vine preinstalat cu un sistem de operare GNU/Linux are o serie de avantaje pe care utilizatorii au început să le ia în considerare. Desigur, un număr destul de mare de cumpărători preferă achiziționarea unui laptop preinstalat cu o distribuție GNU/Linux din simple considerente financiare. Pasionații de calcule matematice și nu numai au descoperit că diferența de preț dintre două modele identice ca și configurație și marcă poate fi de câteva sute bune de lei. Situația este valabilă în cazul în care există și posibilitatea de a-l achiziționa cu o versiune de Windows pe el. Ca să clarificăm, de obicei, varianta cu Windows preinstalat a oricărui model de laptop, are un preț mai ridicat decât cea care vine cu Linux.

Revenind la subiectul de astăzi, nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Sunt destul de numeroși cei care cumpără un laptop cu Linux pentru a instala ulterior o copie piratată de Windows. Aceștia nu au minima dorință de a da o șansă Linux-ului. Cu toate acestea, constatăm că sunt din ce în ce mai numeroși cei care păstrează distribuția GNU/Linux preinstalată.

Zeci de modele

Dacă ar fi să ne referim la prețurile acestor computere, prima concluzie este că acestea sunt pentru toate buzunarele.În privința caracteristicilor, acestea sunt mai mult decât OK. De asemenea, diversitatea de modele și mărci a început să crească. Spre exemplu, pe EMAG, astăzi, 22 februarie 2019, cel mai ieftin laptop care vine preinstalat cu Ubuntu are un preț care se apropie de 1049 de lei.

Dacă ești curios, aici poți vedea un top al celor mai tari laptop-uri de gaming până în 5000 de lei.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole