vineri, iunie 5, 2020

Cele mai utile aplicații și instrumente gratuite pentru iubitorii de limba română

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cele mai bune motoare de căutare educaționale. Studii, cărți și resurse de calitate pentru profesori, elevi și studenți

Motoare de căutare educaționale Îți oferim o listă argumentată cu motoare de căutare educaționale care îți pot fi utile...

Limba română

După ce am făcut câteva recomandări pentru iubitorii de istorie, a sosit timpul să venim cu soluții și pentru pasionații de limba română. Ordinea propunerilor este aleatorie.

LibreOffice (descarcă)

Dacă ai talent la scris, LibreOffice înlocuiește cu succes și gratuit suita office de la Microsoft. Softul este disponibil în varianta pentru desktop (Windows, Linux, iOS) și dispozitive mobile (Android, iOS). Este opensource și vă permite să realizați documente compatibile cu formatele celor de la Microsoft.

În Writer, echivalentul Microsoft Word, putem crea documente precum fișe de lucru, teste, chestionare, tabele, diagrame, figuri geometrice etc. În Impress Presentation, echivalentul Microsoft Powerpoint, putem crea prezentări de tip slideshow, cu sau fără efecte vizuale sau audio, folosindu-ne de numeroasele template-uri care ne stau la dispoziție. În Draw Drawing poți crea materiale grafice precum scheme sau forme geometrice, doar imaginația este limita. Calc Spreadsheet, echivalentul Microsoft Excel, îți permite să prelucrezi date și chiar să reprezinți rezultatele sub formă de diagrame.

Dexonline (accesează aici)

Dexonline este unul dintre cele mai cunoscute site-uri de pe la noi. Util și practic, dexonline te poate scoate din încurcătură când ai probleme cu limba română. Softul este disponibil prin intermediul oricărui browser de internet. Practic, site-ul este transpunerea pe Internet a unor dicționare de prestigiu ale limbii române.

Dicție.ro

Dicție.ro vine și sub forma unei aplicații pentru iOS și Android. Acest soft, conform dezvoltatorilor, își propune să îți testeze cunoștințele de limbă română, atât în ceea ce privește gramatica, cât și în ceea ce privește fonetica.

Google Translate

Google Translate oferă traduceri din limba română în alte zeci de limbi. Poate fi accesat online sau prin intermediul aplicației pentru dispozitive mobile. Un articol excelent despre acest serviciu poate fi accesat aici. Anteție, o să îți dăm multe idei.

Gramatica limbii române (Descarcă de aici)

Este o aplicație simplă disponibilă pentru dispozitive mobile. Aceasta abordează subiecte precum: substantivul, articolul, adjectivul, pronumele, numeralul, verbul, adverbul, prepoziția, conjuncția, interjecția. În plus, oferă și teste de verificare.

Webdex (accesează aici)

O soluție web care vă permite să căutați după sinonime, antonime, neologisme, regionalisme etc.

Motoare de căutare

Aici îți oferim 4 sugestii de motoare de căutare educaționale care te pot ajuta să găsești informația de care ai nevoie.

Joc de Cuvinte

Joc de Cuvinte este un puzzle super distractiv de căutare de cuvinte din limba română. Practic, trebuie să găsești toate cuvintele pe care le poți face folosind literele din cerc! Găsirea cuvintelor face ca plăcile lor de litere să apară pe tabla de joc, ceea ce facilitează găsirea mai multor cuvinte. Este disponibil pe Android și iOS.

Ghiceste Cuvintele

Ia o pauză de la stresul cotidian si destinde-te cu acest joc de cuvinte distractiv impreună cu prietenii, familia sau copilul tău. Versiunea pentru Android este disponibilă aici.

Cuvinte încrucișate pentru profesioniști (Descarcă de aici)

Este un joc ce va va solicita intelectual, uneori mai mult, alte ori mai puțin, dar cu siguranța este un fitness pentru creier.

Spânzurătoarea (joacă de aici)

Varianta online a celebrului joc vă este oferită tot de cei de la dexonline.

Omleta cuvintelor (Joacă aici)

Omleta cuvintelor este un joc care vă solicită atenția, imaginația și cunoștințele. Practic, într-un interval scurt de timp trebuie să formați cât mai multe cuvinte.

Moara cuvintelor

Moara cuvintelor, un fel de rebus simplificat, te captivează și distrează. Se accesează de aici.

Serpent (Joacă aici)

Formează cuvinte cat mai multe si mai lungi parcurgând literele din tabela. Poți pleca de oriunde și poți trece de la o literă la alta pe orizontală, verticală sau diagonală, dar numai într-o casuță învecinată.

Cărți gratuite

Îți propunem aici o scurtă colecție de site-uri care oferă cărți gratuite din toate categoriile. Multe sunt în limba română.

Nu uita

Te invităm să parcurgi colecția noastră de materiale dedicate profesorilor, elevilor și studenților. Suntem siguri că îți va oferi o nouă perspectivă.

MAI MULTE ARTICOLE

Ubuntu 20.04 LTS, cel mai bun de până acum

Ubuntu Ubuntu 20.04 LTS „Focal Fossa”, un sistem de operare dorit și așteptat cu sufletul la gură. S-au pus...

UTIL

Stellarium, un soft educațional gratuit, util, care va încânta elevii, studenții și profesorii

Stellarium face parte din categoria softurilor care pot fi folosite în domeniul educațional și care dispun de un mare impact asupra celor implicați. Elevii, studenții și profesorii vor găsi în această aplicație nu doar un soft extrem de util, ci o aplicație de care se vor îndrăgosti.
2,450FaniÎmi place
339CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Mare atenție! VIDEO – Wallpaper-ul care îți poate crea probleme –

Deși pare greu de crezut, o simplă imagine setată ca wallpaper poate face ca unele telefoane cu Android să devină inutilizabile.

Redcore Linux Hardened 2004 „Neptune” a fost lansat. Bucură-te!

Redcore 2004 Redcore Linux Hardened 2004, nume de cod „Neptune”, a fost lansat. După 9 luni de dezvoltare, imaginea...

GTA 5 poate fi descărcat gratuit pentru o perioadă limitată. Vezi și alte surprize

GTA 5 Cine nu a auzit de celebrul joc GTA 5? Până pe 21 mai, cei de la Epic...

Sugestii și trucuri pentru profesorii care predau online. Nu le ignora

Sugestii și trucuri Am pregătit o scurtă listă cu sugestii și trucuri de care profesorii ar trebui să țină...

Zoom, trucuri și idei pentru profesori, elevi și studenți

Zoom Zoom este una dintre cele mai folosite, utile și, de ce nu, controversate aplicații pentru realizarea de conferințe...
617 Shares
Copy link
Powered by Social Snap